
شناخت شینگل
سقف شیبدار شینگل چیست؟
پوشش سقف شیبدار شینگل از مجموع مصالح مستطیلی شکل و عموما تختی تشکیل شده است که بر روی هم، از پایین سقف شیبدار به سمت بالا چیده می شوند. سقف شینگل دارای جنسهای متنوعی از جمله، ورقه سنگ، چوب، فلز، پلاستیک، سیمان الیافی و مصالح کامپوزیتی مانند شینگل آسفالتی است.
با وجود سلطه طولانی مدت سقفهای شیبدار تایل (سفالی و بتنی) بر بازار ساخت و ساز سقف شیبدار، در سالهای اخیر این نوع سقف شیبدار نیز پا به عرصه رقابت گذاشته است. پس بهتر است با ویژگیهای سقف شیبدار با پوشش شینگل بیشتر آشنا شوید. پوشش شینگل عموما بر روی سقفهای شیبدار با شیب بالای ۳۰ درصد به کاربرده میشود. با توجه به کاربرد شینگل آسفالتی در میان سایر جنسهای ورقه سنگ، چوب، فلز، پلاستیک، سیمان الیافی از این پس درباره پوشش شینگل آسفالتی صحبت میکنیم.
تاریخچه ساخت و کاربرد شینگل آسفالتی
سقف شیبدار با پوشش شینگل آسفالتی، نخستین بار در سال ۱۹۰۱ در کشور آمریکا توسط معماران و متخصصان آمریکایی طراحی و اجرا شد. با این حال گسترش استفاده از این محصول در سالهای ۱۹۱۱ الی ۱۹۳۹ صورت گرفت. در ابتدای ساخت شینگل، اساس مواد تشکیل دهنده آن ارگانیک بودند. در ساخت شینگل عموما از کتان، به عنوان ماده افزودنی جهت اشباع آسفالت و افزودن خاصیت ضد آب بودن استفاده میشد. در سال ۱۹۲۰ با گران شدن قیمت کتان، از سایر مواد ارگانیک جایگزین، مانند چوب و کاغذ مانیل به عنوان ماده افزودنی به آسفالت استفاده شد. در سال ۱۹۵۰ اداره ملی استاندارد امریکا بیست و دو نمونه آسفالت کامپوزیت را مورد آزمایش قرار داده و دریافتند، مواد افزودنی به این ترکیب تاثیر معناداری بر عملکرد آسفالت ندارند. در سال ۱۹۶۰ فایبر گلاس به عنوان ماده افزودنی به آسفالت مورد آزمایش قرار گرفت، که در برابر باد و یخبندان مقاومت قابل قبولی نداشت.
شینگل آسفالتی و انواع رایج آن
دو رویکرد اصلی برای تولید آسفالت شینگل وجود دارد، استفاده از مواد طبیعی یا ارگانیک و استفاده از فایبرگلاس.
در هر دو نوع شینگل از نوعی قیر مرغوب که در ترکیب آن از فایبرگلاس یا مواد ارگانیک از قبیل چوب یا الیاف طبیعی به منظور ایجاد استحکام بیشتر استفاده شده و روی آن با سنگ ریزه های (slate) با رنگ طبیعی پوشیده شده است. با توجه به اینکه این نوع پوشش سقف بیشتر در آب و هوای مرطوب مورد استفاده قرار می گیرد، در برخی موارد به شینگل آسفالتی مس یا سایر مواد افزودنی را به منظور جلوگیری از رشد خزه و جلبک اضافه میکنند. به علاوه به منظور مقاوم سازی این نوع سقف در برابر وزش بادهای شدید از رزینها، سنگ آهک یا بیتومن استفاده میشود.
0 نظر
نوشتن نظر