Loading...

توضیح سقف شیبدار

توضیح سقف شیبدار

آیا میدانستید توجه به عوامل بسیاری در محیط زیست مثل میزان باد، باران، رطوبت، توضیح سقف شیبدار موقعیت جغرافیایی، گرما، سرما و نیز نوع کاربری بنا، وزن و دیگر مشخصات فنی ساختمان، علاوه بر احترام به سلیقه مشتری و حفظ تناسب و زیبایی ظاهر ساختمان در انتخاب پوشش مناسب برای توضیح سقف شما موثر است؟ بسته به شکل کلی سقف را می توان به دو دسته غالب طبقه بندی شده تقسیم کرد: سقف مسطح و سقف شیبدار.

در معماری نوین سقف های مسطح بیشتر در ساختمان های تجاری شایع هستند، در مقایسه با آن سقف شیبدار به دلیل تنوع بسیار زیاد،نصب آسان،

صرفه جویی در زمان، پرت کم مصالح ساختمانی، امنیت بالا در مقابل آتش سوزی، وزن کم، سازگاری با شرایط اقلیمی، دوام بالا و ظاهر زیبایی که نسبت به سقف های مسطح دارد علاوه بر سازه های تجاری بیشتر در ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد.

 تعریف سقف شیبدار

سقف شیبدار به سقفی گفته میشود که دارای شیب قابل مشاهده باشده

(بیشتر از 12%) ؛این نوع سقف نمایی گوشه دار و شکلی شکسته به ما میدهد.

این توضیح سقف شیبدار به دو صورت اجرا میشود، سقف هایی با شیب از یک جهت به اصطلاح شیب یک طرفه و سقف هایی با شیب از دو جهت یا به اصطلاح دو طرفه.هرچه تعداد شیب سقف ها  بیشتر باشد زیبایی بصری بیشتری نیز به کار و نما میدهد.  توضیح سقف‌های شیب‌دار متداول عبارت‌اند از: یک طرفه، دو طرفه و چهار طرفه.

کاربرد سقف شیبدار

غالباً سقف شیبدار در نواحی بارانی و برفی و یا مناطق که اکثراً بارندگی هست؛مناسب است .اما امروزه در شهرهای کم بارش  هم به دلیل اینکه ارتفاع در اجرای سقف ایجاد میکند.  .ازپوشش توضیح سقف شیبدار برای کاربری های متفاوتی بخصوص برای اجرای سوله ها، سالن های ورزشی و تجاری، آلاچیق ها و کلبه ها و یا برای ایجاد بام سبز یا حتی پوشش تراس هم  میتوان استفاده می شود.

بهینه سازی

سقف شیبدار در صرفه جوی مصرف انرژی و کاهش مصرف بی قاعده انرژی تاثیر قابل توجهی دارد. بر اساس مطالعه های صورت گرفته شده توضیح  سقف شیبدار به نسبت دیگر سبک سقف‌های ساختمان مثل (مسطح، گنبدی شکل، منحنی) بهترین عایق و محافظ نگهدارنده انرژی و حرارت به شمار می‌آید.

هرکدام از متریال های  توضیح سقف شیبدارمزیت ها و نقاط ضعفی دارند ولیکن در همه آنها یک وجه مشترک وجود دارد.

بنابراین از آنجایی که تمامی مصالح موجود برای توضیح سقف شیبدار تا حدودی توان

انجام وظایف خود را دارند انتخاب طرح و سبک های مختلف شیبدار یک جنبه اثر گذار برای طراحان و معماران میباشد.

امروزه مصالح های گوناگون با سبک های متفاوت گزینه های بسیاری را برای انتخاب پیشنهاد میدهد.

متریال های پیشنهادی سقف شیبدار

تایلهای بتنی:

بسیار شبیه به تایل سفالی میباشد.از نظر کیفیت بسیار پایدار و بادوام بوده و توانایی این را دارد همان ظاهر و فرم سفال را با هزینه بسیارپایین تر تداعی کند.

شینگل برای سقف شیبدار

شینگل جزء آن دسته از پوشش های بام مجلل و شیک محسوب میشود.توضیح سقف شیبداراین محصول با دارا بودن  وزن کم نسبت به سایر پوشش های بام و تنوع در طرح و رنگ توانسته تمام خواسته های مشتریان خود را برآورده سازد.به طور کلی شینگل پوششی

برای سقف شیبدار میباشد که از جنس  قیر فرآوووری شده تهیه و تولید میشود؛افزون بر دوام و ماندگاری بالا،انعطافپذیری بالا،به منظور بافت سازگار و هماهنگی که ایجاد شده در برابر طوفان ،باد،نفوذآب به داخل مقاومت بسیاز بالایی دارد.

تایلهای سفالی:

سفال یک متریال سنتی و قدیمی میباشد.این محصول یادآورحس جهان باستان است علاوه بر آن جزرء متریال های شکننده برای سقف شیبدار است.

اتلاف انرژی انواع سقف

تبیین الگوی حفظ انرژی در ساختمان ها بر مبنای رفتار حرارتی انواع سقف ها

می‌تواند تأثیری تعیین‌ کننده بر روی کاهش اتلاف انرژی ساختمان داشته باشد.

بام ساختمان، به عنوان بدنه ای از بنا است که همواره در تمام طول شبانه روز مستقیماً از عوامل جوی تأثیر می پذیرد،

علاوه بر این، اتلاف حرارتی سقف به علت مساحت قابل توجه آن و رقم کلان مجموع اتلاف حرارتی پوشش های سقفی در مقیاس شهری، این عنصر ساختمانی را از نظر اتلاف حرارتی حائز اهمیت نموده است.

اثبات علمی

ولی در زمینه طراحی فرم و عملکرد حرارتی مطلوب، تحقیقات متمرکز چندانی صورت نگرفته است. پژوهش حاضر در واقع گزارشی توصیفی از چارچوب ها و راهبردهای اولیه است

که با هدف شناخت و تحلیل انواع بام بر مبنای مدل سازی کامپیوتری در نرم افزار انرژی پلاس، صورت می گیرد. شبیه سازی های صورت گرفته در شهر اصفهان توضیح سقف شیبدار و با تکیه بر کمترین میزان اتلاف انرژی، برای رسیدن به فرم مطلوب بام در اقلیم گرم و خشک انجام می شود.

نتایج حاکی از آن است که مناسب ترین بام در بین این مدل ها از نظر عملکرد حرارتی،

سقف شیبدار 30-60 درجه است که بخش عمده ای از مساحت آن رو به جنوب قرار دارد. این در حالی است که بام گنبدی نامناسب ترین عملکرد حرارتی را دارد.

برسی ها نشان میدهد که عایق کردن سقف تاثیر چشمگیری در کاهش بار حرارتی دارد.

مقاله ی تحلیلی تبیین الگوی انرژی دوستی در ساختمان ها بر اساس رفتار حرارتی انواع سقف ها توسط محمد جواد مهدوی نژاد استادیار/ دانشگاه تربیت مدرس و

اثرات شکل توضیح سقف شیدار در سرمایش ساختمان از عباس احمدی، بر مبنای شبیه سازی کامپیوتری اتلاف انرژی انواع سقف ها ارائه گردید.

به منظور کسب اطلاعات تکمیلی اصل مقاله برای استفاده دانشجویان و محققان عزیز ضمیمه گشت و می توانیداز لینک مقابل آن را دانلود نمایید .