Loading...

سقف های مسطح


سقف مسطح سبز

پیشتر به بررسی مزایا و معایب شینگل و سقف شیبدار پرداختیم. در مقاله پیش رو با سقف‌های مسطح و سقف‌ های Jerkinhead  آشنا می‌شویم.

سقف شیبدار تک بر

این سقف‌ها در ساختمان‌های تجاری و صنعتی مرسوم است. لیکن می‌توان سقف‌های مسطح را در عمارات مسکونی واقع در مناطق باران‌خیز و یا کم‌ باران نیز به کار برد. اکثر مردم، فضایی که سقف‌ مسطح در اختیارشان قرار می‌دهد را نادیده گرفته و از خیر آن می‌گذرند. پیشنهاد می‌شود به هنگام ساخت یک خانه جدید، این سقف‌ها را از لیست انتخاب‌های خود خط بزنید.

معایب سقف مسطح :

  1. شیب اندک سقف‌های مسطح احتمال نشتی آب را افزایش می‌دهد، لذا استفاده از آن‌ها در مناطقی که در معرض بارش سنگین برف و باران قرار دارند، توصیه نمی‌شود.
  2. با وجودی که هزینه‌های اولیه ساخت و اجرای سقف‌های مسطح در قیاس با انواع شیبدار کمتر است، اما هزینه تعمیر و نگهداری و مواد مورد نیاز برای ترمیم آن‌ها در بلند‌مدت گران‌تر خواهد بود.

مزایای سقف مسطح :

  1. فضای وسیعی بر روی پشت بام ساختمان برایتان مهیا می‌سازد که می‌‌توانید از آن به عنوان تراس، باغچه و یا حتی اتاق پنت هاوس استفاده کنید.
  2. می‌توانید سیستم‌های سرمایش و گرمایش را بر روی پشت‌بام قرار دهید تا در معرض دید نباشند. چنین ترفندی در طراحی سقف ساختمان‌های تجاری به وفور به چشم می‌خورد.
  3. می‌توانید با نصب پانل‌های جذب تابش‌های خورشیدی، بازدهی انرژی ساختمان خود را ارتقا دهید یا از لحاظ تولید انرژی به استقلال رسیده و نیازمند سیستم برق شهری نباشید.
  4. طراحی و اجرای سقف‌های مسطح بسیار ساده‌تر از سقف‌های شیبدار بوده و از آنجایی که برای ساخت این سقف‌ها مصالح کمتری نیاز است، افت قابل توجه هزینه‌ها را در‌ پی خواهد داشت.
  5. محبوبیت روز‌افزون بام‌های سبز غیر‌قابل انکار است. این سقف‌ها از حیث زیبایی، دلنشین و چشم‌نواز بوده و  گل‌و‌گیاه به کار رفته در این بام‌ها به منزله یک لایه عایق عمل می‌کنند، از هدر‌ رفت انرژی جلوگیری کرده و کمک شایان ذکری به مبحث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌کنند. به علاوه این سقف‌ها خاصیت خنک‌کنندگی داشته و اثر جزیره گرم شهری را تقلیل می‌دهند. لایه‌های تشکیل‌دهنده یک بام سبز شامل گل‌و‌گیاه، خاک، سیستم زهکشی آب و پوشش ضد آب می‌شود.

مواد و مصالح قابل استفاده سقف مسطح :

ضرورت، ایجاب می‌کند که سقف‌های مسطح کاملاً ضد‌آب باشند. لذا در ساخت این نوع سقف می‌بایست از مواد و مصالحی استفاده شود که منسجم و عاری از هرگونه درز جوش می‌باشند. رایج‌ترین موادی که این خصوصیت را داشته باشند عبارتند از ترکیب قیر و شن، نورد سقف، ورقه‌های فلزی، PVC TPO و پوشش‌های لاستیکی.

این سقف تلفیقی‌ست از عناصر به کار رفته در سقف‌های شیروانی و بام‌های شیبدار چند‌بر. می‌توان به چشم یک سقف شیروانی به آن نگریست که به یک بام شیبدار چند‌بر ختم می‌شود، یا می‌توان آن را به یک بام شیبدار چند‌بر تشبیه کرد که بر فراز یک سقف شیروانی سوار شده است. ممکن است به آن‌ها لقب سقف شیروانی بست‌دار یا بام شیبدار انگلیسی اطلاق شود.

مزایا سقف‌ Jerkinhead :

  1. این سقف‌ها در قیاس با سقف‌های شیروانی معمولی ثبات بیشتری دارند.
  2. با استفاده از بست‌های صنعتی می‌توان کاری کرد که سقف در برابر خسارات ناشی از وزش بادهای تند مقاوم‌تر شود.
  3. نسبت به سقف‌های شیبدار چند‌بر فضای بیشتری در اختیار سکنه منزل قرار می‌دهد.
  4. بخش شیبدار فوقانی‌هم فضای بیشتری مهیا می‌سازد،‌هم استحکام ساختمان را دو‌چندان می‌کند.
  5. این سقف از حیث المان‌های معماری هر عمارتی را بی‌نیاز کرده و نمایی خاص و منحصر به فرد برایشان رقم می‌زند.

معایب سقف‌ Jerkinhead :

طراحی این سقف‌ها پیچیده‌تر بوده و در نتیجه، ساخت آن‌ها مستلزم صرف هزینه‌های بیشتر است.

مواد و مصالح قابل استفاده ی سقف‌ Jerkinhead :

می‌توان از طیف وسیعی مواد و مصالح برای ساخت سقف‌های Jerkinhead بهره گرفت.

سقف مسطح 1